3 maj 2019
19:00

Skurups AIF

Referat: AIF Barrikaden - Skurups AIF

Vädergudarna var inte riktigt på vår sida idag och när det förutom en hagelby och en plötslig storm också började mullra av åska i fjärran samtidigt som himlen var svart var man ett tag rädd att det inte skulle bli någon match. Planen blev förstås lite hal men det skulle inte kunna hindra spel. Däremot är domarna uppmanade att vara försiktiga vid åska och bryta/ställa in om det finns minsta risk för blixtnedslag och dagens domare varnade också för möjligheten.

Ett annat hot var att det skulle kunna bli för mörkt för att fullfölja. Matchtiden var inte satt med några större marginaler och hade det förfärliga vädret stått sig kunde det blivit problem eftersom det mot slutet nästan var i mörkaste laget även nu.

Nåväl. Åskan och den allra värsta vinden lade sig lagom till matchstart men regnet och den relativa kylan gjorde att två tredjedelar av, den med tanke på vädret hyfsat stora, publiken försökte ta skydd under omklädnings-rummen långt från planen.

Startelva: Mohamed – David H, Mattias A, Victor L, JT – Alex, Anton H, Jonas, Pontus – Henke, Oskar

Avbytare var Ludvig Göransson (ny spelare) som spelade sista 20 minuterna som vänsteranfallare, Kaim som spelade sista kvarten som högeranfallare , Shershah som spelade sista 7-8 minuterna som högermittfältare och Marius och David K som inte spelade alls.

Första halvlek var som helhet jämn. Vi började bäst och tog också ledningen i den 14:e min när Anton slog en hörna som Oskar nickade ner till Henke som enkelt kunde förpassa bollen i mål. Efter målet kom vi sedan in i en period med slarvigt spel i form av väldigt många enkla kortpassningar och tappade bollar men där vi ändå höll spelet bra uppe. I den 36:e min sköts en boll upp på en arm i vårt lag och domaren pekade på straffpunkten och deras storskytt Filip Bohman gjorde sitt 10:e mål för säsongen när han säkert satte dit bollen.

Efter straffen fick de givetvis än mer energi (den varan saknades så gott som aldrig hos Skurupsspelarna) och trots att vi nu också höjt oss igen var det de som dominerade. Dock var det vi som var närmast ett ledningsmål strax före pausvilan när en av deras utespelare tvingades rensa undan bollen inte långt från mållinjen.

Med tanke på Skurups starka avslutning trodde nog både de och stora delar av publiken – som till övervägande delen bestod av Skurupsanhängare och ”spionerande” Arianaspelare/fans som säkert var nöjda med det de såg – att det skulle kunna bli svårt att hålla undan men så blev det verkligen inte alls. Vi började mycket starkt med ett rejält spelövertag som också resulterade i två fullträffar. I den 55:e min lade Anton en frispark från högerkanten som passerade alla utom Henke som språngnickade in 2-1 vid bortre stolpen. Tio minuter senare laddade Alex stora kanonen med fel fot och bollen satt tämligen otagbart i bortre hörnet.

Skurupsspelarna som knappast väntat sig den här utvecklingen såg för en tid ut att resignera men lyckades på något sätt relativt snart komma igen lite. Deras allt offensivare spel gav dock i detta läge inte alls någon utdelning i form av några riktigt klara målchanser, något inte heller vi hade trots de mycket större ytor vi nu fick.

När oron för att ett reduceringsmål snabbt kunde ge dem ny energi igen, och hota det som annars såg så stabilt ut, lagt sig när vi närmade oss tilläggstid hade vi ändå sånär kunnat tappa segern under just denna tilläggstid. I den 92:a min kom deras reducering, än en gång med skyttekungen Filip Bohman som målskytt, och bara halvminuten senare hade de också ett jätteläge att kvittera som de lyckligtvis missade och vi kunde andas ut.

Som helhet en rättvis seger i en med tanke på väderförutsättningarna välspelad match med mycket närkamper där vi faktiskt förvånande nog länge förlorade de flesta mot de i genomsnitt kortare och lättare Skurupsspelarna.

Statistik: Hörnor: 4-3 Avslut på mål: 3-2 (!) Avslut utanför: 2-2